Jeugdnevendienst

Eén keer in de maand (meestal de eerste zondag vanaf de maand oktober t/m april) wordt er een jeugdnevendienst georganiseerd. De jeugdnevendienst is het vervolg op de Kindernevendienst en bedoeld voor jongeren van het 1e jaar van de middelbare school tot ….. net zolang als ze het leuk blijven vinden.

De start is gezamenlijk in de kerk en vóór de schriftlezing gaat de groep naar De Belder. In De Belder lezen en spreken ze met elkaar over een (actueel) onderwerp uit de bijbel. Ze proberen dit terug te vinden in bijvoorbeeld krantenartikelen, maken muurkranten, luisteren naar muziek, bidden en discussiëren met elkaar.

Iedere jeugdnevendienst wordt geleid door twee leiders. Bij de voorbereiding van deze diensten wordt gebruik gemaakt van het onderdeel “vieren met jongeren” uit ‘Kind Op Zondag’.

Er wordt tijdens de jeugdnevendienst ook gecollecteerd, het huidige doel bestaat uit twee projecten in Brazilië. Aan deze projecten wordt regelmatig aandacht besteed. De jeugdnevendienst wordt altijd in de Belder afgesloten.

Nieuw is dat er enkele (thema-)filmavonden worden georganiseerd op zaterdagavond in de Belder. De volgende morgen, tijdens de jeugdnevendienst, wordt dan gezamenlijk over deze film nagepraat. Houd voor de data de agenda in de gaten.

De leiding van de jeugdnevendienst bestaat momenteel uit:
Frederike Bunjes, David Giancoli, Anja Goedhart, Sonja van Herk, Gert-Jan den Boer, Robbert Pennock en Marjan van Hogendorp.

Nieuwe leiding en jeugd is natuurlijk altijd van harte welkom. Kom gerust een zondagochtend kijken.
Wanneer u meer wilt weten, kunt u terecht bij Marjan Hogendorp, tel. 572583.