• Dit evenement is voorbij.

KUNST IN DE KERK

maart 27 - april 3

Vanaf zaterdag 27 maart, tussen 13.00 en 15.30 uur is in het koor van de Sint Pieterskerk een indrukwekkende kruisweg te bezichtigen, in de vorm van veertien schilderijen, veertien “statiën” bij het lijdensverhaal volgens de evangelist Marcus. De staties zijn geschilderd door de Vianense dichter/schilder Henk van Loenen. Bij de tentoonstelling is -tegen een kleine vrijwillige vergoeding- ook een boekje met gedichten van zijn hand en met afbeeldingen van de veertien schilderijen beschikbaar.

De tentoonstelling is te bezichtigen op de dinsdagmorgens 30 maart en 6 april, en op de woensdagmorgen 31 maart en 7 april, tussen 10.00 en 12.00 uur. Voorts op donderdagmiddag 1 april van 13.-15.30 uur, op vrijdagmiddag 2 april van 13.00 tot 15.30 uur en op zaterdag 3 april van 13.15.30 uur. En op tweede Paasdag, 5 april, van 13-15.30 uur. Het koor is ruim genoeg om deze tentoonstelling corona-proof te kunnen bezichtigen. Daarnaast na afloop van de kerkdiensten op de twee zondagen, 28 maart en 3 april, globaal tot 12.30 uur. en in de Stille Week op donderdag 1, vrijdag 2 en zaterdag 3 april na afloop van de kerkdiensten. Beelden uit deze kruisweg zullen ook getoond worden in de kerkdiensten van Goede Vrijdag en zijn dan ook via de beeldverbinding via kerkdienstgemist.nl te zien.

Begin:
maart 27