BIJZONDERE MUZIKALE KERKDIENST ROND SINGER/SONGWRITER BOB DYLAN

      Reacties uitgeschakeld voor BIJZONDERE MUZIKALE KERKDIENST ROND SINGER/SONGWRITER BOB DYLAN

‘I shall be released!’

De Zimmies in Tricht

Een muzikaal groepje van drie mannen en de dochter van een van hen, allemaal afkomstig uit de Nederlands Gereformeerde Kerk in Culemborg, houdt zich al jaren intensief bezig met vertolking van de muziek van Bob Dylan. (Bob Dylan heet eigenlijk Robert Zimmerman, vandaar ‘de Zimmies’). Dylan, inmiddels 79, verraste dit jaar alle muziekliefhebbers met een fonkelnieuwe CD, “Rough and rowdy ways”. Een van de muzikanten van de Zimmies, Harm Peter Smilde, schreef vorig jaar een boeiende interviewbundel over Dylan en diens lange muzikale leven onder de titel ‘How does it feel?’ (naar een van zijn bekendste songs). Dylan is een singer/songwriter die zich in talrijke van zijn liedjes heeft laten inspireren door Bijbelse teksten en motieven en zelfs eind jaren tachtig twee uitgesproken christelijke platen heeft geproduceerd, ‘Slow Train Coming’ en ‘Saved’. De Zimmies hebben in de afgelopen jaren op meerdere plaatsen een “Dylan-dienst” verzorgd, waarin de liedjes van Dylan, gekoppeld aan de verschillende onderdelen van de gangbare orde van een kerkdienst, (bemoediging en groet, kyrie en gloria, verkondiging, gebeden, zegen) prachtig vertolkt worden in combinatie met de lezing van verbindende Bijbelpassages.

Zowel voor muziekliefhebbers als voor mensen die zich willen laten raken door de taal van Bijbel en door de Bijbel geïnspireerde songteksten een bijzondere ervaring. Op zondagmorgen 11 oktober zullen de Zimmies in de Sint Pieterskerk in Tricht zo’n “optreden” (maar dat is niet het juiste woord!) verzorgen. Aanvang: 10.00 uur. Een aanrader, ook voor mensen voor wie kerkgang geen gebruikelijke zondagmorgenbesteding is. De ervaring leert dat er vaak veel belangstelling is, en daarom zouden we het fijn vinden als we, i.v.m. de veiligheidsmaatregelen, van te voren een zekere inschatting van de opkomst konden maken. DAAROM DE DRINGENDE VRAAG: WILT U ZICH VANAF NU PER EMAIL OF TELEFOON AANMELDEN VOOR DEZE DIENST?

Per e-mail: henkfonteyn@gmail.com

Of per what’s app of telefoon: 0614230579

Ook voor meer info: bel of mail ds. Henk Fonteijn