Hoe verder met de corona maatregelen na juni als oefenmaand

Reacties uitgeschakeld voor Hoe verder met de corona maatregelen na juni als oefenmaand

Het is nog steeds wennen en zoeken naar nieuwe vormen tijdens onze zondagse vieringen. Maar wat is het fijn om daar weer met meer dan 5 mensen samen te zijn! De weken dat we met hulp van predikanten, organisten en vooral van Ton van Ewijk, als ouderlingen de diensten konden houden waren bijzonder. Ik denk dat ik de Stille Week, Paastijd en Pinksteren zelden zo intens beleefd heb. Steeds van te voren de liturgie krijgen en me daarop voor bereiden zorgde ervoor dat ik de diensten ook anders en intenser beleefd heb. Waar deze periode voor veel mensen een periode met minder contacten is geweest, voelde het wekelijks voorbereiden en vieren van de diensten (dankzij Annie Rodenburgs inzet) als een rijkdom aan contact en inspiratie. Vooral met drie ouderlingen in de prachtige kerk mogen zingen rond de avondmaalstafel voelde steeds als een groot voorrecht.

Gelukkig hebben heel velen de diensten thuis gevolgd en zo op afstand mee kunnen delen. Maar kerk-zijn is samen-zijn! Juist in periodes van lief en leed willen we er voor en met elkaar zijn.
Nu mogen we weer!!!  En we willen dat iedereen zich weer welkom weet.

In juni hebben we geoefend met de nieuwe richtlijnen om de kerkdiensten veilig te kunnen laten verlopen. We leren. We wennen. Al doende en afhankelijk van hoe de situatie zich ontwikkelt stellen we de richtlijnen bij.

Wat blijft er in juli en daarna hetzelfde en wat wordt anders:

• De diensten blijven via kerkdienstgemist.nl te beluisteren.
  • Kom alleen naar de kerk als u zelf en iedereen in uw omgeving geen mogelijke symptomen van het virus, zoals neusverkoudheid, loopneus, hoesten, niezen, koorts of reuk/smaakverlies  heeft.
  • Kom uiterlijk 9.50 u naar de kerk. Sommigen komen al om 9.30 u, anderen wat later en dit blijkt heel goed te lopen.

We gaan NIET met een reserveringssysteem werken, want we verwachten niet dat het aantal bezoekers te groot gaat worden. Voor bijzondere diensten zal dat mogelijk anders zijn.

• Er zijn rijen en stoelen afgezet in de kerk. Het kan dus zijn dat u niet op uw vertrouwde plekje kan zitten.
  • U zoekt een zitplaats op 1.5 m afstand van anderen die niet in uw huishouden wonen. Er zijn bij de ingang van de kerk kerkenraadsleden die u hiermee kunnen helpen.
  • Neem uw eigen liedboek en eventueel Bijbel mee.
  • Er staan twee collecte kisten bij de uitgang.
  • Omdat het virus zich bij uit volle borst zingen sterk lijkt te verspreiden, zijn we nog aan het zoeken naar een goede vorm. Reciteren bij orgelspel en neuriën vielen nogal tegen.  Soms zullen we luisteren naar een lied, een andere keer toch neuriën of misschien heel zacht in ons zelf zingen.
  • Helaas zal er nog geen koffiedrinken na de dienst zijn.
  • U wordt bij binnenkomst gevraagd uw handen te reinigen met desinfecterende handgel.
  • De namen van alle aanwezigen worden bij binnenkomst opgeschreven.
  • De kerkenraad en de koster zorgen voor zo goed mogelijke ventilatie en maken alle contact oppervlakken na de kerkdienst zo veel mogelijk schoon met desinfecterend middel. Antieke stoelen met boenwas kunnen helaas slecht ontsmet worden.

Als u vragen heeft mag u mij mailen of bellen.
Agaath van Dorp

adorp@xs4all.nl