Filmavond in de kerk op 20 maart

Reacties uitgeschakeld voor Filmavond in de kerk op 20 maart

De  film  “Mary Magdalene” wordt vertoond binnen het jaarthema  “een goed gesprek”.

In de Bijbel wordt Maria Magdalena misschien vooral beschreven als een getuige: ze reist als enige vrouw met de groep leerlingen van Jezus mee, ze woont de kruisiging van Jezus bij en ze ziet hem als eerste bij de opstanding. Verder weten we weinig over haar.
In deze film zien we hoe de jonge vrouw, Maria Magdalena haar vissersdorpje en familie achterlaat. Ze probeert haar leven een nieuwe richting te geven en sluit zich aan bij de  beweging van Jezus van Nazareth. Volgens de film speelt Maria een belangrijke rol in de groep. Maria reist met de groep door Judea naar Jeruzalem. In de film heeft Maria een  grote verbondenheid met Jezus. Beiden voelen al vroeg aan hoe groot het offer is dat Jezus zal brengen.

Is deze film een feministische fantasie of een blik op een extra apostel, waarin Maria Magdalena de boodschap van liefde, zorg en vergeving voor de mensen verkondigt? In ieder geval is het een film met prachtige verstilde beelden.

Vrijdag  20 maart om 20 uur. Sint Pieter, Kerkstraat 6 in Tricht.
Toegang is gratis. Met aansluitend nabespreking.