Top2000-kerkdienst

Reacties uitgeschakeld voor Top2000-kerkdienst

Op zondag 30 december 2018 om 10:00 uur organiseren we een Top2000-kerkdienst.  Deze kerkdienst haakt aan bij de traditionele Top 2000 van NPO Radio 2. In de Top 2000 staan veel nummers met inhoud. Iedereen kent ze wel nummers die emotie oproepen, kippenvel en herinneringen.

Het is een andere invulling van een kerkdienst: samen luisteren naar de mooiste nummers uit de popgeschiedenis. Deze keer geen psalmen en gezangen, maar bijvoorbeeld ‘Avond’ van Boudewijn de Groot, ‘Wish you were here’ van Pink Floyd of ‘What if God was one of us’ van Joan Osborne. Maar om een leuke Top2000-kerkdienst samen te stellen is wel hulp nodig!  Om inzicht te krijgen welke nummers populair zijn in Tricht, vragen we niet alleen onze gemeenteleden, maar ook de andere inwoners van Tricht om te stemmen via www.top2000kerkdienst.nl/tricht. Op deze website kunnen 3 nummers worden gekozen uit de Top2000, maar het is ook mogelijk op een nummer te stemmen dat niet in de lijst staat. Bij het stemmen wordt gevraagd om een motivatie te geven (niet verplicht) waarom dit nummer belangrijk is of emoties oproept of gewoon kippenvel veroorzaakt.  Daarbij kan worden aangegeven of dez motivatie mag worden voorgelezen tijdens de kerkdienst.

Voor mensen die stemmen via internet lastig vinden, komt er een lijst achter in de kerk te liggen waarop de favoriete nummers kunnen worden vermeld.

Dit heb ik aangeleverd voor de Dorpskrant van november:

Stem voor de Top2000-kerkdienst!

De eerste stemmen voor de Top2000-kerkdienst op 30 december 2018 zijn uitgebracht. We zijn benieuwd welke nummers uit de Top 2000 populair zijn in Tricht en zouden het leuk vinden als zoveel mogelijk inwoners hun stem uitbrengen viawww.top2000kerkdienst.nl/tricht. Tijdens de dienst op 30 december zullen we dan verschillende nummers uit de Trichtse Top 2000 laten horen, die bij Trichtenaren emotie oproepen, kippenvel en herinneringen.

Stem en kom op 30 december in de Sint Pieterskerk luisteren naar de mooiste nummers uit de popgeschiedenis. Tijdens de Top2000-kerkdienst geen psalmen en gezangen, maar bijvoorbeeld ‘Angels’ van Robbie Williams, ‘Clocks’ van Coldplay of ‘de Waarheid’ van Marco Borsato.

Daarom roepen wij nogmaals alle inwoners – dus ook niet-kerkgangers – op hun stem uit te brengen. Iedereen is van harte welkom op 30 december 2018 in de Sint Pieterskerk voor de Trichtse Top2000! www.top2000kerkdienst.nl/tricht